تاریخچه ساخت هواپیما:
پرواز بر فراز آسمان، یکی از کهن ترین و دیرینه ترین آرزوی های بشر، که چندین قرن ذهن انسان ها را به خویش معطوف کرده بود، در اواخر قرن نوزدهم به حقیقت نزدیک شد.
اولین تفکر و تلاش برای ساخت هواپیما به قرن شانزدهم میلادی بازمی گردد وقتی لئوناردو داوینچی نقاش و دانشمند ایتالیایی، موفق به ساخت دستگاه کوچکی، مرکب از دو بال، یک بدنه و یک سکان شد و آن را از مکان مرتفعی به پائین رها کرد که پس از طی مسیری به آرامی روی زمین نشست، اما داوینچی به علت آزار و اذیت اطرافیان که تلاش وی را بیهوده و پرواز را امری غیرممکن می پنداشتند، از ادامه این کار منصرف شد.
در ۱۶۷۸ میلادی، بینه فرانسوی با تعقیب فکر داوینچی، دستگاهی ساخت که بال هایش توسط انسان حرکت می کرد اما او نتواست با این دستگاه پرواز کند. همچنین در ۱۷۸۴ میلادی یک فرانسوی دیگر به نام بین ونو دستگاهی با بال هایی شبیه پروانه ساخت که می توانست مدت زیادی در هوا بماند و سقوط نکند.
اتو لیلینتال آلمانی در سال ۱۸۹۱ میلادی با هواپیمایی بیموتور، موفق شد در آسمان پرواز کند و رویای پرواز انسان را به ثمر برساند. سپس برادران رایت در قرن بیستم موفق شدند با هواپیمایی موتوردار بر فراز آسمان به حرکت درآیند، آنها توانستند در ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳ میلادی موفق به ثبت اولین پرواز کنترلشده با هواپیمای یکموتوره، در تاریخ شدند تا آن که کورتیس، اهل آمریکا در سال ۱۹۰۸ اختراع برادران رایت را تکمیل و با قراردادن چند چرخ کوچک در زیر هواپیما مسئله فرود آمدن و برخاستن این وسیله را برطرف کرد.
در حال حاضر با آنکه بیش از ۱۰۰ سال از پرواز برادران رایت در آسمان می گذرد و پیشرفت و تحول چشمگیری در صنعت هواپیمایی صورت گرفته ولی هنوز هم بسیاری از هواپیماهای جهان بر اصول همان اختراع برادران رایت ساخته می شوند.
روز جهانی هواپیمایی کشوری:
آذر ماه مصادف با 7 دسامبر سالروز امضای کنوانسیون بینالمللی هواپیمایی در سال 1944 است که متعاقب امضای این کنوانسیون، سازمان جهانی هواپیمایی کشوری تأسیس شد. به این دلیل مجمع عمومی این سازمان در سال 1992، طی قطعنامهای این روز را به عنوان روز جهانی هواپیمایی کشوری تصویب و اعلام کرد که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به صورت رسمی این روز مورد تأیید قرار گرفته است.
همه ساله کشورها برای گرامیداشت این روز و یادآوری و تأکید بر اهمیت صنعت هواپیمایی کشوری در توسعه اقتصادی و اجتماعی جوامع و نقش اساسی سازمان هواپیمایی کشوری در حفظ، ارتقا، ایمنی و کارآیی و قانونمندی در حمل و نقل هوایی نسبت به برگزاری مراسم این روز و اجرای برنامههای مختلف اقدام میکنند.
جمع عمومی این سازمان در سال ۱۹۹۲، طی قطعنامهای این روز را به عنوان روز جهانی هواپیمایی کشوری تصویب و اعلام کرد که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز به صورت رسمی این روز مورد تأیید قرار گرفته است. ایکائو به صورت رسمی در ششم می ۱۹۴۷ آغاز به فعالیت کرد. از آن زمان تاکنون این سازمان با تدوین استانداردها و مقررات لازم، به اعضای خود کمک کرده است تا علاوه بر داشتن پروازهایی امن و ایمن، حفاظت از محیط زیست را در زمره اهداف خود قرار دهند.
در ایران نیز سازمان هواپیمایی کشوری به عنوان متولی حاکمیتی، نظارتی و سیاستگذاری در صنعت حمل و نقل هوایی، برنامه این روز را با حضور مسئولین و دست اندرکاران شرکتهای هواپیمایی و کارشناسان این صنعت در روز 16 آذر ماه برگزار میکند.
سازمان ملل به همراه کشورها در سراسر جهان با تصویب دستورالعمل سال ۲۰۳۰، دوران نوینی را در عرصهی توسعهی پایدار جهانی آغاز کردهاند. اهمیت حملونقل هوایی در این است که قارههای جهان را به یکدیگر متصل میکند. هر پنج سال یکبار، همزمان با سالگرد تأسیس ایکائو، این سازمان یک موضوع را برای جشن سالگرد تعیین میکند تا توجه جهانی را به آن معطوف نماید.
مطالب مرتبط

































































مکان های تیراندازی با اسلحه در تهران | مکان های تیراندازی قانونی در تهران| لیست باشگاه های تیراندازی















































































































































































































