گردشگری در چین (بخش سوم / پایانی)
9- کوه کینگ چنگ
کوه کینگ چنگ در سیچوان، چین قرار دارد. و یکی از مهم ترین مراکز تائویسم در چین میباشد. این کوه دارای ۳۶ قلهاست و به عنوان مکانی فرهنگی شناخته شدهاست، کوه کینگ چنگ در سال ۲۰۰۰ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت گردید.
10- کوهستان وودانگ
کوهستان وودانگ یک رشته کوه کوچک در بخش شمال غرب استان هوبئی چین و در شمال شهر شیان قرار دارد. در این کوهستان در دوران مینگ کاخها و پرستشگاهایی برای عبادت و همچنین اموزش هنرهای رزمی ساخته شدهاست.
11- قصر پوتالا
نام صومعه مقدس بودائیان و اقامتگاه سابق دالایی لاما است که در شهر لهاسا در تبت قرار دارد. قبر هشت دالایی لاما در عمارت قصر سرخ قرار دارد. قصر پوتالا دارای بیش از یکهزار اتاق است. در قصر پوتالا بیش از بیست هزار مجسمه و آثار ارزشمند و بینظیر هنری قرار دارد. با وجود اینکه قصر پوتالا دارای یکهزار اتاق است، اما اتاق خواب شخصی دالایی لاما، تنها دارای مساحتی به اندازه ۰٬۴۶۵ متر مربع بوده است. همکنون تبت در اشغال جمهوری خلق چین قرار دارد. قصر پوتالا شامل قصر سفید و قصر سرخ و ساختمانهای الحاقی آنها است. قصر پوتالا همچنین در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. قصر پوتالا محل و اقامتگاه دائمی دالایی لاما بود، تا اینکه تنزین گیاتسو، ۱۴اُمین دالایی لاما و دالایی لامای کنونی، در پی اشغال نظامی تبت توسط جمهوری خلق چین و قیام ناموفق ۱۹۵۹ میلادی به هندوستان گریخت. همکنون قصر پوتالا به «موزه دولتی چین» تبدیل شده است. قصر پوتالا نامش را از کوه پوتالا که کوهی مقدس در آئین بودایی است، گرفته است. قصر پوتالا مظهر بودائیسم تبتی و نقش مهم آن در اداره سنتی کشور تبت بوده است. این مجموعه بر فراز کوهستان سرخ در مرکز دره لهاسا و در ارتفاع ۳۷۰۰ متری از سطح زمین واقع شده است. قصر پوتالا از شاهکارهای مهم معماری تبتی است.
12- خوانگ خه
خوانگ خه به معنی رود زرد دومین رود بلند چین پس از یانگ تسه و ششمین رود بلند جهان با ۵۴۶۴ کیلومتر درازاست. این رود با سرچشمه گرفتن از کوههای بایانهار در استان چینگهای در غرب چین از نه استان میگذرد تا در دریای بوهای به پایان مسیر خود برسد. طول حوضهٔ آبریز رود زرد، از شرق به غرب ۱۹۰۰ کیلومتر و از شمال به جنوب ۱۱۰۰ کیلومتر است و در مجموع مساحتی بالغ بر ۷۴۲۴۳۳ کیلومتر مربع را در بر میگیرد. رود زرد را گهوارهٔ تمدن چین خواندهاند؛ چرا که حوزهٔ آبخیز آن زادگاه تمدن شمال چین و غنیترین منطقهٔ چین در اوائل تاریخ چین بوده است. اما طغیانهای گاهوبیگاه و ویرانگر رود زرد که ناشی از بالا آمدن بستر رودخانه در مسیر پایینی آن است، به این رود لقب مصیبت چین را داده است.
13- رود یانگتسه
رودخانه یانگ تسه طولانیترین رودخانهٔ آسیا و سومین رودخانهٔ طولانی جهان (پس از نیل و آمازون) است. نام جدید چینی آن «چانگ جیانگ» است و بسیاری از نقشههای جدید از این نام استفاده میکنند. این رودخانه بیش از ۶۳۸۰ کیلومتر طول دارد. سرچشمهٔ آن استان چینگهای در غرب چین است و پس از حرکت به سمت شرق به دریای چین شرقی میریزد. به طور سنتی این رودخانه را مرز بین شمال و جنوب چین دانستهاند گرچه رودخانهٔ هوآی نیز چنین جایگاهی دارد. سد سهدره، بزرگترین سد جهان، بر روی این رودخانه ساخته شدهاست.
دیدگاه خود را ثبت کنید