آرامش بخش ترین مکان های جهان
انسان ها همواره به دنبال کسب آرامش می باشند. در دنیای کنونی که مردم همواره در شلوغی و هرج و مرج زندگی می کنند، رفتن به چنین مکان هایی را به شما بیشنهاد می دهیم. هر چند کوتاه مدت .
متئورا، یونان
معروف به صخرههای معلق یا معلق در هوا یا در آسمان بالا از نظر لغوی شبیه به کلمه “Meteorite”به معنی شهاب سنگ میباشد.مته اورا یکی ازبزرگترین و مهم ترین مجموعههای کلیسای ارتدکس شرقی در یونان است که دومیش فقط در کوه آثوس است.این ۶ صومعه روی ماسه سنگ طبیعی ستونهایی سنگی در شمال غربی لبه ی دشت تسالی در نزدیکی رودخانه ی پاینس و کوههای پینداس در یونان مرکزی ساخته شدهاند.نزدیک ترین شهر به متورا شهر کالامباکا است.متورا در سال ۱۹۸۸ در لیست میراث جهانی یونسکو ثبت شدهاست.
نپال
کشوری در آسیا واقع در شمال هندوستان و پایتخت آن کاتماندو است. جمعیت نپال حدود ۲۷ میلیون نفر و زبان رسمی آن نپالی است. واحد پول این کشور روپیه نپال است و تنها با چین و هند همسایه است. بیشتر محدودهٔ نپال بر روی رشتهکوههای هیمالیا قرار گرفته و شمال این کشور هشت قله از ۱۴ قله بلند جهان را در خود جای داده که یکی از آنها بلندترین کوه جهان یعنی قله اورست است. جنوب کشور مرطوب و حاصلخیز است و جمعیت زیادی را در خود جای دادهاست. ۸۱ درصد مردم نپال پیرو آیین هندو هستند و با این احتساب، نپال در میان کشورهای جهان بالاترین درصد پیروان هندوئیسم را نسبت به جمعیت خود دارد. این کشور به خاطر موقعیت جغرافیایی خود هم از هند و هم از تبت نفوذ پذیرفتهاست. بودایی و اسلام و کیراتی (تلفیقی از آنیمیسم، شیواپرستی و بودیسم تبتی) دو دین مهم دیگر این کشور هستند و بخش بزرگی از جمعیت خود را هم هندو و هم بودایی معرفی میکنند که این به دلیل تلفیق این دو مذهب در این منطقه است. نپال تنها کشور در جهان است که پرچم آن به شکل مستطیل نیست، و از دو مثلث بر روی هم تشکیل شدهاست. نپال در بیشتر تاریح خود حکومت پادشاهی داشته است. در جنگ داخلی نپال علیه حکومت پادشاهی از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ نزدیک به ۱۶ هزار تن کشته شدند. مائوئیستها در سال ۲۰۰۶ به ده سال جنگ داخلی پایان دادند و به روند صلح در نپال پیوستند. در سال ۲۰۰۸ حکومت پادشاهی با مصوبه مجلس موسسان نپال برانداخته شد و یک جمهوری دمکراتیک چندحزبی فدرال برقرار شد. هرچند پس از آن نیز درگیریهایی در این کشور وجود داشته اما این سیستم حکومتی پا برجا مانده است و در قانون اساسی سال ۲۰۱۵ نظام حکومتی کشور دمکراسی پارلمانی اعلام شد. نپال کشوری در حال توسعه با سطح درآمدی پایین و فقر و گرسنگی فراوان است و از نظر شاخص توسعه انسانی در رتبه ۱۴۵ بین ۱۸۷ کشور دنیا جای میگیرد.
پلوگرسانت، فرانسه
فرانسه یکی از اولین کشورهای جهان است که در سال ۱۹۷۱ برای خود یک وزارتخانه در رابطه با محیط زیست ایجاد کرد. همچنین با اینکه فرانسه یکی از کشورهای صنعتی جهان شمرده میشود، ولی دارنده رتبه هفدهم تولیدکننده دیاکسیدکربن را در جهان است و در کنار کشورهای کم جمعیت جهان چون کانادا و استرالیا جای گرفته. البته این اهمیت به محیط زیست از زمانی شروع شد که فرانسه با بحران نفتی سال ۱۹۷۳ دستبهگریبان بود و تصمیم به این گرفت که روی به انرژی هستهای بیاورد. اهمیت انرژی هستهای برای فرانسه بقدری شد که امروزه بیش از ۷۵٪ از برق این کشور نیز از همین روش تأمین میشود که در نتیجه برابر شد با آلودگی کمتر محیط زیست. ۲۸درصد از خاک فرانسه شامل جنگل میشود. این کشور همچنین دارنده ۹ پارک ملی و ۴۶ پارک طبیعی است. دولت فرانسه طبق برنامههایش قرار است تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۰ درصد از مناطق انحصاری اقتصادی خویش را تبدیل به مناطق حفاظتشده کند. بر اساس گزارشی که توسط دو دانشگاه ییل و دانشگاه کلمبیا در سال ۲۰۱۲ تهیه شد نشان میدهد فرانسه ششمین کشور آگاه و هشیار در زمینه محیط زیست است. در گزارش قبلی این دو نهاد آموزشی که در سال ۲۰۱۱ منتشر شده بود، رتبه فرانسه هفتم بود که یک رتبه صعود را بیان میکند.
هزار جزیره
به مجمع الجزایری گفته میشود که در محدوده ی مرزی بین کانادا و ایالات متحده ی آمریکا واقع شده است. غروب خورشید بر فراز یکی از کوچکترین جزیره ها. این جزیره دارای یک درخت و دو بوته ی کوچک است. جزایر کانادایی در استان اونتاریو و جزایر آمریکایی در ایالت نیویورک واقع شدهاند. جزیرهها که به تعداد ۱۷۹۳ عدد هستند، از لحاظ گسنره بین ۱۰۰ کیلومتر مربع تا صخرههای بیرون از آب مانده ی کوچکی به اندازه ی ۹۳۰ سانتیمتر مربع می باشند. شمار جزیرهها بدین سان سنجیده شده است که همه ی جزایر باید در تمام طول سال به کمینه ی یک فوت مربع (۹۳۰ سانتیمتر مربع) بیرون از آب باشند، و دست کم دارای یک درخت زنده باشند. این منطقه در بین گردشگران و قایقرانان بسیار مشهور است و معمولاً از آن به عنوان “مرکز قایقرانی آب شیرین جهان” یاد می گردد.
جزیره الیوی، ایسلند
شمالیترین کشور اروپا و کشوری است جزیرهای در شمال اقیانوس اطلس. پایتخت و بزرگترین شهر آن ریکیاویک و جمعیت این کشور ۳۲۰ هزار نفر است. واحد پول این کشور کرونای ایسلند نام دارد و زبان رسمی آن زبان ایسلندی است. ۹۳٫۳۶ درصد مردم آن را ایسلندیها تشکیل میدهند که از تبار ژرمن هستند و مابقی عمدتاً از مهاجران دیگر کشورهای اروپایی هستند. حدود ۸۸ درصد از مردم این کشور مسیحی و بیشترشان پیرو آیین پروتستان هستند. کشور ایسلند در تاریخ ۱ دسامبر ۱۹۱۸ از دانمارک مستقل شدهاست. ایسلند که تا قرن بیستم از فقیرترین کشورهای جهان بود در سالهای پس از جنگ جهانی دوم با صنعتی کردن ماهیگیری خود و دریافت کمک از طرح مارشال به رفاه دست یافت و توانست در دههٔ ۱۹۹۰ تبدیل به یکی از مرفهترین کشورهای جهان شود و حتی از لحاظ شاخص توسعه انسانی در سال ۲۰۰۵ رتبهٔ اول را در میان کشورهای جهان بهدستآورد. ایسلند دارای بازاری آزاد است و میزان مالیات در این کشور نسبت به دیگر اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه نسبتاً پایین است. در سال ۲۰۰۸ نظام بانکداری کشور با دشواری عظیمی روبهرو شد و این امر به ناآرامی سیاسی انجامید و آثار این بحران هنوز به طور کامل رفع نشدهاست. با این وجود بنا به اعلام سازمان ملل، ایسلند در سال ۲۰۱۱ چهاردهمین کشور توسعهیافته در جهان بود. ایسلند با مساحت ۱۰۳٬۰۰۰ کیلومتر مربع کمی بزرگتر از کرهٔ جنوبی است و کنارههای حاشیهای جزیره در جنوب غرب جزیره ایسلند، دوسوم جمعیت این کشور را در خود جای دادهاست. زمین این کشور از نظر آتشفشانی و زمینشناختی فعال است و در آن آبفشانهای بسیار یافت میشود و انرژی زمینگرمایی نیز در بسیاری از نقاط آن در دسترس است. منطقه ایسلند که کمی پایینتر از مدار قطبی واقع شده آبوهوای سرد و قطبی دارد ولی حضور جبهههایی از هوای معتدل از سرمای شدید این جزیره کاسته است. منطقه داخلی جزیره بیشتر از فلاتی تشکیل شده که با ماسهزارها، کوهها و یخچالها پوشیده شدهاست. شمار زیادی از رودخانههایی که از این یخچالها سرچشمه میگیرند نیز با گذر از زمینهای پستتر به سوی دریا سرازیر میشوند. اسکان دائمی انسان در ایسلند از سال ۸۷۴ آغاز شد یعنی زمانی که اینگولفور آرنارسون، یک رئیس قبیله از نروژ با افراد خود به این جزیره آمده و به طور دائمی در آن مستقر شد. پیش از او افراد دیگری به طور فصلی و موقت به جزیره ایسلند میآمدند.
فافه، پرتغال
شهری با وسعت ۲۱۹٫۰۸ کیلومتر مربع، در شمال کشور پرتغال واقع در ناحیه براگا است. جمعیت این شهر در سرشماری سال ۲۰۱۱ میلادی ۵۰٬۶۳۳ بود، حال آنکه جمعیت این شهر در سرشماری سال ۲۰۰۱ میلادی ۱۴٬۱۴۴ نفر بود. این شهر از ۲۵ بخش تشکیل شده است که بخش فرتیاس اِ ویا کوا مهمترین بخش این شهر است.
جزیره فوگو، کانادا
یک جزیره در کیپ ورد است که در اقیانوس اطلس واقع شدهاست. فوگو ۴۷۶ کیلومترمربع مساحت و ۳۷٬۲۰۰ نفر جمعیت دارد و ۲٬۸۲۹ متر بالاتر از سطح دریا واقع شدهاست.
گسپرا، اوکراین
از کشورهای اروپای شرقی است. این کشور از شرق با روسیه؛ در شمال با بلاروس؛ از غرب با لهستان، اسلوواکی و مجارستان؛ از جنوب شرقی با رومانی و مولداوی هممرز است و در جنوب آن دریای سیاه و دریای آزوف قرار دارد و پایخت آن شهر کیاف و زبان رسمی آن زبان اوکراینی میباشد. نوع حکومت اوکراین جمهوری بوده که از ۲۴ استان تشکیل شدهاست و دارای یک بخش خودمختار (کریمه) نیز میباشد. پس از فروپاشی شوروی، اوکراین بعد از روسیه دارای بزرگترین ارتش در اروپا است. زبان اوکراینی زبان رسمی این کشور است و زبان روسی نیز کاربرد گستردهای دارد. دین رسمی این کشور مسیحیت میباشد.
هیکادوا، سری لانکا
جزیرهای است واقع در جنوب آسیا، اقیانوس هند و جنوب کشور هند.
نام قدیمی آن سیلان (به فارسی قدیم سَراَندیب یا سَرَندیب) بود. پایتخت سیاسی آن سری جایاواردنپورا کوته و پایتخت تجاریاش شهر کلمبو است. پیش از سال ۱۹۷۲ به این کشور سیلان میگفتند. سری لانکا از مستعمرات بریتانیا بود. استعمار انگلیس از قرن ۱۹ و بعد از احاطهٔ این کشور به هند شروع شده و تا زمان استقلال (روز ۴ فوریهٔ ۱۹۴۸) ادامه داشت. جمعیت این کشور ۲۰ میلیون و دویست هزار نفر است. زبانهای رسمی آن سینهالی و تامیل و واحد رایج پول آن روپیه سریلانکا است. ۷۵ درصد از مردم این کشور از قوم سینهالی هستند. که قومی است آریایی که از شمال هند به سریلانکا آمده است. ۱۱ درصد از مردم سریلانکا نیز از تبار تامیل هستند که قومی است دراویدی. ۷۰ درصد از مردم سریلانکا بودایی، ۱۳ درصد هندو و ۱۰ درصد مسلمان هستند. از فراوردههای مهم سریلانکا میتوان به چای، کینین، قهوه، گائوچو، و نارگیل اشاره کرد. سریلانکا در منطقه جنوب آسیا از نظر درآمد سرانه در وضعیت خوبی قرار دارد. ببرهای تامیل دولت مرکزی سریلانکا را، که از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۴۸ در اختیار اکثریت سینهالی بوده، متهم میکردند که نسبت به مناطق تامیل نشین توجهی نشان نمیداده و نسبت به این قوم تبعیض قائل میشده است. از سال ۱۹۸۳ که شورشیان ببرهای تامیل برای استقلال بخشهای شمال و شرق سریلانکا وارد جنگی ۲۵ساله با دولت مرکزی شدند، بیش از ۷۰ هزار نفر در ناآرامیهای این کشور جان خود را از دست دادند. تامیلها خواستار ایجاد یک کشور مستقل در مناطق شمالی و شرقی جزیره سریلانکا هستند.
کاتشی، گرجستان
کشوری است در قفقاز که بین دریای خزر و دریای سیاه قرار گرفته است. گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار داشته و یکی از اهداف مقامات سیاسی تفلیس پایتخت گرجستان، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو است. که گرجستان در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می باشد و همکاری های زیادی با این دو سازمان دارند لازم به ذکر است که کلیه قوانین گرجستان مانند قوانین اتحادیه اروپا است. مردم بومی گرجستان، مردم گرجی مسیحی ارتدکس و پیرو کلیسای ارتدکس گرجی هستند. گرجیها به زبان گرجی سخن میگویند که زبان رسمی کشور گرجستان است و با الفبای گرجی نوشته میشود که یکی از چهارده الفبای موجود در جهان میباشد. دیرینگی زندگی انسان در گرجستان به ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ (یک میلیون و هشتصد هزار) سال پیش میرسد که گروهی از انسانهای نخستین موسوم به انسان گرجی در آن میزیستهاند. گرجستان یکی از قدیمی ترین کشورها و یکی از غنی ترین فرهنگ ها را داراست. گرجستان در زمان باستان با نام ایبریا شناخته میشده است و امروزه در اکثر زبانها با اشکال گوناگون واژهٔ یونانی “گِئُرْگیا” (Georgia به معنای “کشاورزی”) شناخته میشود. از زمان بنیان پادشاهی گرجستان باستان یا همان ایبریا توسط پارناواز یکم در سدهٔ چهارم پیش از میلاد تا زمان حمله مغول به گرجستان در سدهٔ ۱۳ میلادی، دورهٔ صلح و آرامش در تاریخ گرجستان است و از حمله مغول به بعد، گرجستان تاریخی پر فراز و نشیب را با ایستادگی در برابر حملات ایرانیان، عثمانیها و روسها گذرانده که واپسین مورد آن حملهٔ روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ میلادی است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
میخواهید به بحث بپیوندید؟احساس رایگان برای کمک!