معرفی انواع ویزای آلمان

راهنمای سفر علی سربالاوند 12 آذر ، 1402 زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه

آلمان یکی از کشورهای مهم اروپا به حساب می آید که در سالهای اخیر اقدام به جذب مهاجران بسیار زیادی کرده است، ضمن اینکه افراد بسیاری جهت بازدید از آلمان وارد این کشور شده اند. برای ورود به آلمان مانند اغلب کشورهای اروپایی می بایست ویزای شنگن دریافت کنید.

ویزای شنگن آلمان، با توجه به سفر متقاضی، در انواع مختلفی صادر می‌شود. ویزای توریستی از جمله رایج ترین ویزایی است که از سوی سفارت آلمان برای متقاضیان ایرانی صادر می‌ گردد. آژانس ابرآسا پرواز کلیه خدمات مربوط به تور آلمان و ویزای این کشور را به شما عزیزان ارائه می دهد.


ویزای آلمان

ویزای آلمان و انواع آن
ویزای آلمان در دو نوع ویزای بلند مدت و کوتاه مدت صادر می شود.

ویزای کوتاه مدت آلمان
فردی که ویزای کوتاه مدت آلمان را دریافت می کند می تواند به مدت 90 روز در بازه ی 180 روزه در آلمان بماند.
ویزای کوتاه مدت آلمان در موارد زیر و برای اهداف زیر صادر می شود:
به قصد دیدار باخانواده، اقوام یا دوستان
برای اهداف پزشکی و درمان
ترانزیت فرودگاهی
شرکت در همایش ها و جلسات و یا نمایشگاه
* ویزای یکبار ورود و چندبار ورود شینگن جزو ویزای کوتاه مدت و یا تایپ C هستند.
با ویزای یکبار ورود تنها یکبار می توانید وارد آلمان شوید و پس از خروج مجددا باید ویزا دریافت کنید.
در ویزای چندبار ورود یا مولتی می توانید هر چندباری که می خواهید وارد حوزه شنگن شده و از آن خارج شوید؛ اما در هر بار ورود تنها 90 روز می توانید در خاک آلمان بمانید.

ویزای بلند مدت آلمان 
ویزای بلند مدت برای مواقعی است که فرد قصد اقامت های بیشتر از 90 روز را دارد. معمولا ویزای بلند مدت برای متقاضیانی صادر می شود که به قصد:

دانشجویی
آموزش زبان آلمانی
ریسرچ و تحقیق
جستجوی کار
اشتغال در آلمان
درمانی آلمان
تقاضای ویزای آلمان را می کنند.

همچنین ویزای آلمان با توجه به هدف متقاضی از سفر در انواع ویزای توریستی، ویزای تحصیلی و ویزای کاری آلمان نیز صادر می شود.

ویزای توریستی آلمان :
باید گفت با وجود اینکه سفر به آلمان برای بازدید بسیار پر متقاضی است اما در سال های اخیر اعطای ویزای آلمان به سختی انجام می شود. از مهمترین مدارکی که می تواند شانس دریافت ویزای توریستی آلمان را بالا ببرد دارا بودن دعوتنامه و تمکن مالی مناسب است.

ویزای کاری آلمان :
برای دریافت ویزای کاری آلمان باید پس از مذاکره با یک کارفرمای آلمانی از او دعوتنامه دریافت می کنید. با ارائه دعوتنامه و سایر مدارک خواسته شده برای ویزای کاری آلمان می توانید برای دریافت ویزای آلمان اقدام نمایید.

ویزای تحصیلی آلمان :
برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان نیز باید از یک موسسه، مدرسه و یا دانشگاه دعوتنامه دریافت کنید. ویزای تحصیلی آلمان برای مدت مشخصی و تا پایان مدت تحصیل شما اعتبار دارد، پس از سپری کردن دوره تحصیل باید خاک آلمان را ترک کنید.

دانشگاه‌های برتر آلمان به دنبال جذب دانشجویان بین‌المللی از سراسر دنیا هستند. با این وجود، مانند کشورهای دیگر، آلمان نیز معیارهای خاص خود را برای تعیین اینکه چه کسانی می‌توانند وارد این کشور شوند، دارد. بسته به کشور مبدأ شما، برای ورود به آلمان و ادامه تحصیل نیازمند ویزای دانشجویی هستید.

دریافت ویزای تحصیلی آلمان و تحصیل در این کشور فرصتی بی‌نظیر برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر اروپایی است. از سال 2005، تحصیل در دانشگاه‌های اروپا برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا نیازمند شهریه شده است، اما بسیاری از دانشگاه‌های آلمان هنوز هم امکان تحصیل بدون هزینه را برای دانشجویان جهانی فراهم می‌کنند.

شما می‌توانید برای کسب ویزای دانشجویی آلمان به منظور تحصیل در مؤسسات آموزشی این کشور اقدام کنید. برخی از افراد فکر می‌کنند که برای تحصیل در آلمان باید حتماً به زبان آلمانی مسلط باشند، اما این گزاره صحیح نیست و بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی آلمان دوره‌هایی را به زبان انگلیسی ارائه می‌دهند.
البته که برای کسب ویزای دانشجویی آلمان، نیاز به گواهی‌نامه زبان آلمانی یا انگلیسی دارید. بدون گواهی‌نامه زبان، احتمال کسب ویزا کاهش می‌یابد. تحصیل بدون هزینه در آلمان با مهارت در زبان آلمانی امکان‌پذیر است، اما دانشگاه‌های خصوصی شهریه سالانه حدود 12 هزار تا 20 هزار یورو را اعلام می‌کنند.

ویزای آلمان :
مدارک مورد نیاز ویزای آلمان
1) مدارک عمومی: (هنگام درخواست ویزای آلمان باید مدارک ذیل را به باجه بخش ویزا ارائه دهید).

اصل گذرنامه‌ای که حاوی دو صفحه خالی باشد و کپی صفحه مشخصات گذرنامه.
فرم درخواست ویزا که به صورت کامل تکمیل و امضا شده است همراه با عکس (که در همین یک سال اخیر گرفته شده باشد، با پس زمینه سفید و ابعاد 45 میلیمتر در 35 میلیمتر)
پرسشنامه امنیتی تکمیل و امضا شده (که در صفحه آخر درخواست آمده است).
مدرک مبنی بر وجود بیمه مسافرتی (به بخش پرسش‌های متداول در وبسایت سفارت به آدرس www.tehran.diplo.de رجوع کنید) به همراه کپی
کپی همه ویزاهای درخواست کننده در 5 سال گذشته همراه با مهر
مدارک مبنی بر ثبات اقتصادی-اجتماعی (که بر اساس آن بتوان قضاوت کرد آیا متقاضی قصد دارد خاک کشورهای عضو شنگن را پیش از اتمام دوره‌ی ویزا درخواستی ترک کند یا خیر)
کلیه متقاضیان: پرینت تراکنش‌های حساب بانکی سه ماه گذشته نزد بانک ایرانی به حروف و ارقام لاتین و در صورت وجود: سند ملک در ایران، پرینت تراکنش‌هایی که در نزدیکی تاریخ ارائه درخواست افزایش شدید موجودی را نشان دهند، در صورت عدم توضیح قانع کننده در خصوص منبع پول، نشانه منبع وابستگی اقتصادی محسوب نمی‌شود، زیرا فرض بر این خواهد بود که این افزایش ناگهانی، تنها مربوط به وام باشد.
کلیه متقاضیان: شناسنامه (مدارک شناسایی جهت نشان دادن وابستگی خانوادگی).
کارمندان دولت: گواهی انتصاب به خدمت و یا گواهی کار و یا آخرین فیش حقوقی.
کارمند/ کارگر: گواهی کار و یا آخرین قرارداد کاری به همراه فیش‌های حقوقی سه ماه گذشته، گواهی بیمه تامین اجتماعی  و خدمات درمانی و یا مدارک مشابه و یادر صورت عدم وجود این مدارک: گواهی کارفرما.
شرکت‌دار: گواهی ثبت شرکت یا فعالیت (به عنوان مثال پروانه کسب و یا گواهی اداره ثبت شرکت‌‌ها) و گواهی عضویت در بیمه تامین اجتماعی، خدمات درمانی و یا مدارک مشابه.
مدیران و یا سهامداران شرکت‌های ایرانی: معرفی‌نامه امضا شده توسط نماینده رسمی جهت تایید سمت درخواست کننده، گواهی ثبت شرکت در ایران (به طور مثال آگهی روزنامه رسمی)، در صورت عدم وجود ثبت در روزنامه رسمی: گواهی انتساب به خدمت در شرکت.
هنرمندان: گواهی عضویت در یک انجمن هنری (مثلا انجمن سینما، عکاسان و…) و یا مدرکی مبنی بر انجام فعالیت‌های هنری (نمایشگاه، فستیوال و …) و گواهی بیمه تامین اجتماعی و یا در صورت وجود مدرکی مشابه.
بازنشستگان: گواهی دریافت حقوق بازنشستگی.
دانش‌آموزان/دانشجویان و افرادیکه به سن قانونی نرسیده‌اند: گواهی موقت اجتماعی و یا گواهی شغلی والدین و درصورت وجود: گواهی اشتغال به تحصیل در مدرسه و یا کارت دانشجویی.
بیکاران: گواهی موقعیت اقتصادی-اجتماعی (مثلا گواهی ازدواج شناسنامه، شجره نامه ، اسناد ملکی).
2) مدارک مرتبط با هدف از سفر

A) سفرهای توریستی
-مسیر سفر (مثلا تاییدیه‌ی رزرو برای سفرهای برنامه ریزی شده و یا بلیط‌ها).
-رزرو هتل یا سایر مدارک مربوط به اسکان برای کل دوره اقامت.

3) اتباع غیر ایرانی ساکن در ایران:
-مجوز اقامت در ایران که پس از اتمام ویزای درخواستی هنوز حداقل سه ماه اعتبار داشته باشد.

4) افراد زیر سن قانونی:

-رضایت‌نامه دارنده حق حضانت و یا قیم ،درصورتی‌که خردسال به تنهایی و یا به همراه یکی از والدین سفر کند
-درصورتی‌که کودکان محصل، خارج از زمان تعطیلات مدارس ایران سفر کنند، باید موافقت و اجازه کتبی مدرسه ارائه شود.

5) مدارکی که برخی مقامات یا فراد خاص می‌بایست ارائه نمایند:
-اعضای کابینه دولت، مجلس یا دیگر نهادهای حکومتی: یادداشت رسمی، حکم خدمت یا گواهی کار و یا مدرک رسمی دیگر.
-کارمندان سفارت، کنسولگری و یا نمایندگی سازمان ملل یا کمیته سازمان ملل یا کمیته‌های رسمی کشورهای عضو اتحادیه اروپا: حکم خدمت و یا گواهی کار از طرف کارفرما .
-دفتر اسناد رسمی: حکم انتصاب یا گواهی کار.
-اعضای اتحادیه‌ها و کانون‌های تخصصی (پزشکان، جراحان، دندان‌پزشکان، داروسازان، وکلای حقوقی، معماران و اعضای خانواده آنها): گواهی اتحادیه تخصصی.
-قضات:حکم انتصاب یا گواهی کاراز طرف وزارت دادگستری.
-کارمندان رده‌بالای دولتی: یادداشت رسمی یا حکم انتصاب نهاد مربوطه.
-پرسنل دانشگاهی(پرسنل علمی، اساتید، مدرسان، مدیران، روسای دانشکده‌ها، روسای دانشگاه‌ها): حکم انتصاب یا گواهی کار از طرف دانشگاه.
-پرسنل ارتش، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای نظامی: یادداشت رسمی، حکم انتصاب و یا گواهی کار از طرف اداره مسئول.
-روزنامه نگاران: کارت خبرنگاری، گواهی کار در انتشارات و یا در رسانه مربوطه.
-ورزشکاران: گواهی از فدراسیون ورزشی ایران با اعلام تاریخ عضویت و رده ورزشی(مثلاً حرفه‌ای/آماتور) و یا مدرکی مبنی بر شرکت در مسابقات رسمی ملی و یا بین‌المللی.در مورد اعضای تیم ملی : تاییدیه کمیته ملی المپیک.


مدارک مورد نیاز ویزای آلمان (ویزای تجاری) :
مداراک لازم ویزای تجاری آلمان برای همه افراد، مشابه موارد بالا است به جز بند b که جایگزین بند a در قسمت مدارک مرتبط با هدف از سفر می‌شود:

مدارک مرتبط با هدف از سفر:
B) سفرهای تجاری
-دعوت نامه شرکت مقصد که عضو شنگن می‌باشد به شکلی که در آن علت سفر و تاریخ (تاریخ‌های آن) ذکر شده باشد و مدارک مربوط به ارتباطات تجاری (قراردادها، صورت حساب‌ها، مکاتبات، گواهی‌های واردات و غیره).

نکات ویزای آلمان :
وقت سفارت اعلام شده از جانب شرکت ابرآسا پرواز غیر قابل تغییر می باشد.
برای متقاضیان بالای 12 سال انگشت نگاری لازم است.
مسافرینی که در 24 ماه اخیر ویزا شینگن دریافت نموده اند، پروانه ایشان بدون انگشت نگاری و به صورت غیر حضوری پذیرفته می شوند (به جز شینگن صادره از سفارت یونان).
ارائه اصل تمامی مدارک مربوط به ویزای آلمان به شرکت ابرآسا پرواز الزامیست. تمام مدارک ارائه شده تا پایان سفر نزد شرکت ابرآسا پرواز باقی می‌ماند.
درصورت صلاح‌دید جدید کارشناسان یا سفارت مربوطه، مسافر موظف به ارائه مدارک تکمیلی است.
لزوم ارائه ضمانت نامه بانکی جهت بازگشت از سفر و مبلغ آن به ازای هر نفر پس از بررسی مدارک متقاضی به ایشان اعلام می‌گردد.
با توجه به اینکه کلیه مدارک ارائه شده توسط شرکت مجری و سفارت مورد استعلام قرار می‌گیرد، توصیه می‌گردد، کلیه مدارک مستند و قابل استعلام باشند.
مراحل اخذ ویزای آلمان 

مراحل اخذ ویزای آلمان به ترتیب است:
تکمیل فرم درخواست ویزا
گرفتن وقت سفارت و ویزامتریک
جمع آوری مدارک
شرکت برای مصاحبه در روز تعیین شده
پرداخت هزینه های مربوط به ویزا
اگر قصد دریافت ویزای شینگن و یا ویزای آلمان را دارید با کارشناسان مجرب ما در تماس باشید.

مقالات پربازدید
6LfXPeMiAAAAABP2k6B5_uJpRxcVxQU_eWzl_CSX