مقدمه
هر تجارتی برای موفقیت و رشد پایدار نیازمند یک نقشه راه و برنامه مدون است که به طوردقیق مسیرحرکت، اهداف و استراتژی های لازم برای دستیابی به این اهداف را تعیین کند. بدون برنامه ریزی و استراتژیهای مشخص، یک تجارت ممکن است در مسیرهای متناقض یا بی نتیجه پیش برود، منابع خود را به درستی تخصیص ندهد و فرصتهای بازار را از دست بدهد. برنامه ریزی دقیق، هم بهعنوان یک نقشه راه عمل می کند و هم به عنوان ابزاری برای شناسایی چالشها و تهدیدهای پیشرو، فرصتی برای ارزیابی و تحلیل منابع، و تعیین اولویتها و مراحل اجرایی تجارت فراهم می آورد. در حوزه تجارت فرهنگی، که با توجه به ویژگیهای خاص آن، نظیر تنوع مخاطبان، فرهنگها و بازارهای مختلف جهانی، پیچیدگی های خاص خود را دارد، وجود یک نقشه راه استراتژیک ضروری تر است. این نقشه راه باید از تحلیل دقیق بازارهای هدف، شناسایی نیازهای فرهنگی و هنری در سطوح بین المللی، بهره برداری از فرصتهای دیجیتال، و ایجاد هم افزایی میان سازمان ها و نهادهای فرهنگی مختلف تشکیل شده باشد. برنامه ریزی صحیح و دقیق در این زمینه، امکان توسعه محصولات و خدمات فرهنگی،صادرات آنها و ایجاد برندهای فرهنگی جهانی را فراهم می آورد و به سازمانها کمک میکند تا در رقابت های بین المللی موفق عمل کنند و به اهداف مالی و فرهنگی خود دست یابند در نهایت این طرح به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی کمک خواهد کرد تا از منابع خود به طور بهینه بهره برداری کرده و در دنیای پیچیده و در حال تغییر امروز، موفقیتهای ویژه تری کسب کند.
ضرورت تهیه طرح توانمندسازی اقتصادی
در دنیای امروز، بخشهای فرهنگی نیازمند یک رویکرد مدرن و مبتنی بر اقتصاد برای پایداری و رشد هستند. وابستگی به منابع مالی دولتی و محدودیتهای موجود در تأمین منابع، سازمان را با چالشهایی روبه رو کرده است که تنها از طریق ایجاد منابع درآمدی پایدار و بهره برداری از ظرفیتهای بین المللی و درون سازمانی قابل حل است. با توجه به پتانسیل و جذابیت بالی محصولات فرهنگی ایرانی در بازارهای جهانی، تدوین این طرح میتواند راهکارهایی عملی و راهبردی برای تبدیل تجارت کالاهای فرهنگی ایران به یک صنعت سودآور و مستقل ارائه دهد. این طرح با تمرکز بر توسعه صادرات کالاهای فرهنگی کشور زمینه ساز تقویت موقعیت اقتصادی سازمان و اعتلای فرهنگی ایران اسلامی نیز خواهد شد
به واسطه این طرح، سازمان قادر خواهد بود تا با مدیریت بهینه منابع و توانمندیهای داخلی، به یک سازمان خودکفا تبدیل شده و به ترویج و معرفی فرهنگ ایرانی به طور مؤثرتر در سطح جهانی ادامه دهد.
3 : تعاریف
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی :
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یکی از نهادهای دولتی جمهوری اسلامی ایران است که با هدف گسترش فرهنگ و تعاملات بین المللی در زمینه های فرهنگی، دینی، علمی و اجتماعی فعالیت میکند. این سازمان زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران قرار دارد و ماموریت اصلی آن ترویج ارزش های اسلامی ، معرفی فرهنگ ایرانی و ایجاد ارتباطات فرهنگی با سایر کشورها و ملتها است
نهاد مادر :
به طور کلی، نهاد مادر مانند یک مرجع راهبردی عمل میکند که تمام واحدهای زیرمجموعه را در راستای اهداف و سیاستهای کلان و واحد هدایت میکند و از طریق پشتیبانی و هماهنگی، به افزایش کارایی و اثربخشی کل سیستم کمک میکند.
شرایط واسط :
برای مدیریت چالشهای تحریمی و تسهیل در فرآیند صادرات، از شرکت واسطی که که در یکی از کشورهای همسایه ) که تحریم ها در آنجا کمتر مشکل ساز است( به عنوان درگاه تجاری برای صادرات محصولات فرهنگی به کشورهای دیگر استفاده خواهد شد .
موسسه فرهنگی و هنری و انتشارات بین المللی الهدی
مؤسسه فرهنگی وهنری وانتشارات بین المللی الهدی یک نهاد فرهنگی و هنری از زیرمجموعه های
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است که با هدف ترویج ارزشهای فرهنگی، علمی، دینی، و هنری
در داخل و خارج از کشور انجام وظیفه می نماید .
بنیاد دیپلماسی عمومی ایران :
بنیاد دیپلماسی عمومی ایران ( غیرتجاری ) یک نهاد مستقل و غیرانتفاعی است که در زمینه دیپلماسی عمومی و ارتقای روابط بین المللی جمهوری اسلامی ایران فعالیت میکند.
کالاهای فرهنگی :
کالاهای فرهنگی شامل مجموع های از محصولات فیزیکی و دیجیتال هستند که با محوریت فرهنگ ، این محصولات شامل کتابها، فیلمها، محصوالت چندرسانهای،
هنرهای تجسمی و صنایع دستی و .. با هویت فرهنگی ایران میباشند
برای درخواست فایل اصلی با شماره همراه 09121393624 تماس حاصل نمایید
نویسنده و مولف : آقای فرامرز جعفریان