طرح جامع جزیره بوموسی به قطب لوکس گردشگری

گردشگری فرامرز جعفریان 01 اسفند ، 1403 زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه

جزیره ابوموسی : جنوبی ترین جزیره ایرانی آبهای خلج فارس، جزیره ابوموسی است. این جزیره در ۲۲۲کیلومتری بندرعباس، همچنین در 75کیلومتری بندر لنگه و 60 کیلومتری شمال امارت شارجه در امارات واقع شده است و 160 کیلومتر از تنگه هرمز فاصله دارد. جزیره بوموسی یکی از 14 جزیره استان هرمزگان است که بیشترین فاصله از سواحل ایرانی خلیج فارس را دارد. مساحت جزیره 12/8 کیلومتر مربع است و به لحاظ وسعت سومین جزیره شهرستان محسوب میشود. این جزیره فاقد آب و اراضی مناسب کشاورزی است و کشت و زرع محدود در آن صورت میگیرد. بیشتر مردم بومی محل به صید ماهی اشتغال داند.

چارچوب و اجزای اصلی طرح :
الف : احداث و ایجاد مجموعه گردشگری و مارینای بوموسی :
گردشگری دریایی بعنوان یکی از هیجان انگیزترین و پر طرفدار ترین شاخه های گردشگری شناخته می شود. تعدد ورزشهای دریایی و تفریح گاهای ساحلی بسیار زیبا و گاها تجملی در دنیا سبب شده گردشگران روز به روز بیشتر به این شاخه گردشگری روی بیاورند. در این بین ماریناها (MARINA )و ریزورت های ساحلی (RESORT BEACH )بعنوان یکی از این پرطرفدارترین مقاصد این شاخه گردشگری، دارای جایگاه ویژه ای در کل دنیا هستند. مارینا در اصل به مجموعه هایی گفته می شود که با داشتن یک حوضچه اختصاصی و اسکله های معموال شناور روی آب، برای نگهداری شناورهای لوکس تفریحی در نظر گرفته شده و با بندرگاه ها که در آنها کشتی های کاری یا باری و ... قرار دارند متفاوت است.در اصل مارینا جنبه لوکس بندرگاه است و فقط برای نگهداری و سرویس دهی به شناورهای لوکس شخصی و تفریحی می باشد.
این شاید تعریف اولیه مارینا باشد اما امروزه برخی از مارینا ها که فضای ساحلی بزرگی دارند به غیر از خدمات رسانی به مالکین شناورهای لوکس قسمتی هم برای ورزشها و تفریحات دریایی دارند و به گردشگران و طرفداران این تفریحات نیز خدمات ارائه میدهند.
با توجه به زیر ساختهای مورد نیاز برای احداث یک مارینا همانند موج شکن ها اصلی ترین پیش نیاز ساخت مارینا(، اسکله های شناور و قسمتهای تعمیر و نگهداری شناور ) با اندکی تغییر کاربری محیطی می توان در کنار مارینا یک کلوپ تفریحات دریایی نیز داشت و این در حالیست که بیشتر نیازمندی های زیر ساختی یک کلوپ تفریحات دریایی حرفه ای قبال در احداث مارینا مرتفع گردیده است .حمل ونقل دریایي را مي توان به عنوان ابزار اصلي توسعه صنعت گردشگری دریایی و اکوتوریسم دریایي به خصوص در جزایر از جمله جزیره بوموسی معرفي نمود.
ویژگی اصلی که صنعت کروز و گردشگری کروز را از سایر انواع فعالیت های توریستی متمایزمی کند این است که یک کشتی تفریحی به عنوان یک پل شناور عمل می کند و نوعی مرکز یا استراحتگاه توریستی محسوب می شود، به طور همزمان به عنوان یک وسیله حمل ونقل و یک وسیله تفریحی عمل می کند. . در عین حال، تحلیل گران
بازار کروزخاطرنشان می کنند که گردشگری کروز «پدیده ای منحصربه فرد است که با مفهوم سنتی کشتی رانی شباهت چندانی ندارد به جز اینکه با کشتی مرتبط است
زیرا مفاهیم بازار سفر دریایی در سایر بخش های کشتیرانی کاربرد ندارد.از طرفی مسیرهاي آبي به عنوان یکي از امن ترین و مفرح ترین گزینه هاي حمل و نقل و مسافرت همواره مطرح بوده است. یک مسیر مسافرت دریایی بطور کامل با مسیرهای دیگر مسافرتی به لحاظ نوع سفر متفاوت است. 
ب : ایجاد خطوط دریایی و کروز منطقه ایی بین بوموسی و سایر نقاط :
( MAGIC BLUE LINE )
حمل ونقل دریایي را مي توان به عنوان ابزار اصلي توسعه صنعت گردشگری دریایی و اکوتوریسم دریایي به خصوص در جزایر از جمله جزیره بوموسی معرفي نمود.
ویژگی اصلی که صنعت کروز و گردشگری کروز را از سایر انواع فعالیت های توریستی متمایزمی کند این است که یک کشتی تفریحی به عنوان یک پل شناور عمل می کند و نوعی مرکز یا استراحتگاه توریستی محسوب می شود، به طور همزمان به عنوان یک وسیله حمل ونقل و یک وسیله تفریحی عمل می کند. . در عین حال، تحلیل گران
بازار کروزخاطرنشان می کنند که گردشگری کروز «پدیده ای منحصربه فرد است که با مفهوم سنتی کشتی رانی شباهت چندانی ندارد به جز اینکه با کشتی مرتبط است- زیرا مفاهیم بازار سفر دریایی در سایر بخش های کشتیرانی کاربرد ندارد.از طرفی مسیرهاي آبي به عنوان یکي از امن ترین و مفرح ترین گزینه هاي حمل و نقل و مسافرت همواره مطرح بوده است. یک مسیر مسافرت دریایی بطور کامل با مسیرهای دیگر مسافرتی به لحاظ نوع سفر متفاوت است. وسیله نقلیه سفر دریایی کشتی است که همگام با ماهیت آب ، طول سفر، حرکت در بیکرانه دریا ، آرامش خاطر همه در کنار هم عامل انتخاب مقصد ( جزیره بوموسی ) ومسیر دریایی است. 
همگام با ماهیت آب ، طول سفر، حرکت در بیکرانه دریا ، آرامش خاطر همه در کنار هم عامل انتخاب مقصد (جزیره بوموسی )  ومسیر دریایی است.

بي شك براي ورود كشتي كروز و رونق گردشگري و حمل و نقل دریایي، آماده بودن امكانات بندري در گام اول به عنوان پیش نیاز این توسعه و امكانات جزیره از سوي دیگر ضروري است.همان طور كه پیشتر ذكر شد جا به جایی گردشگر از راه دریا با هدف لذت بردن از خرید،رستورانها ،گشت هاي جزیره بوموسی به همراه بازدید از جاذبه ها و لذت بردن از سواحل زیبا صورت خواهد گرفت و وجود امكانات حمل و نقل مكمل مانند هواپیما و فرودگاه بین المللي با پروازهاي متعدد از جزیره بوموسی به دیگر نقاط كشور كمك شایاني به تسهیل ورود وخروج گردشگرهای داخلي و خارجي خواهد نمود .

برای درخواست فایل اصلی و کامل مطلب با شماره همراه 09121393624 تماس حاصل نمایید .

نویسنده و مولف مطلب : آقای فرامرز جعفریان

مقالات پربازدید
6LfXPeMiAAAAABP2k6B5_uJpRxcVxQU_eWzl_CSX